składniki:
2 małe cukinie ok 200-250 g, u mnie żółta i zielona
3 garście mieszanki sałat
150 g fety
3-4 łyżki słonecznika Kresto
1 łyżeczka przyprawy do sałatek Prymat
przyprawa grill ziołowy Prymat
4 łyżki oleju Rapso + do skropienia cukinii
2 łyżki wody
Składniki na dwie porcje. Cukinii nie obierać, odkroić końcówki i pokroić dowolnie (można wzdłuż lub w plastry, tak aby było nam wygodnie ją ugrillować). Pokrojoną cukinię skropić olejem i posypać przyprawą grill ziołowy i ugrillować. Na talerzach ułożyć sałatę (ja dałam masłową i rukolę). Na sałacie ułożyć pokrojoną na małe kawałki ugrillowaną cukinię. Na wierzch pokruszyć fetę. Słonecznik uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. 4 łyżki oleju wymieszać z 2 łyżkami wody oraz przyprawą do sałatek i skropić sałatkę.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz