składniki:
800 g piersi z indyka
3 papryki
4-5 plastrów świeżego ananasa
Party Dip meksykański Prymat
6 łyżek keczupu
2 łyżki wody
marynata:
1 łyżka miodu
7 łyżek oleju Rapso
4 łyżki soku z cytryny
1 łyżka przyprawy grill ziołowy Prymat
Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Pierś z indyka pokroić na kawałki i wrzucić do marynaty, dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum 1 godzinke a najlepiej na noc do lodówki. Paprykę i ananasa pokroić w miarę równe kawałki wielkości kawałków mięsa. Na patyki nadziewać na przemian składniki. Grillować ze wszystkich stron aż mięso nabierze złocistego koloru. Dip meksykański wymieszać z keczupem i wodą, podawać z szaszłykami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz