wtorek, 10 września 2013

Szaszłyki z indykiem

Kolejna wersja szaszłyków. Tym razem na patyczki nadziałam indyka oraz paprykę i ananasa. Szaszłyki podałam z dodatkiem dipu meksykańskiego Prymat.

składniki:

800 g piersi z indyka
3 papryki

4-5 plastrów świeżego ananasa
Party Dip meksykański Prymat
6 łyżek keczupu

2 łyżki wody

marynata:
1 łyżka miodu

7 łyżek oleju Rapso
4 łyżki soku z cytryny

1 łyżka przyprawy grill ziołowy Prymat

Składniki marynaty dokładnie wymieszać. Pierś z indyka pokroić na kawałki  i wrzucić do marynaty, dokładnie wymieszać aby marynata pokryła mięso. Odstawić na minimum 1 godzinke a najlepiej na noc do lodówki. Paprykę i ananasa pokroić w miarę równe kawałki wielkości kawałków mięsa. Na patyki nadziewać na przemian składniki. Grillować  ze wszystkich stron aż mięso nabierze złocistego koloru. Dip meksykański wymieszać z keczupem  i wodą, podawać z szaszłykami.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz