wtorek, 21 lipca 2015

Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pyszna i prosta sałatka. Młodym ziemniaczkom towarzyszą chrupiące dodatki w postaci rzodkiewki, cebulki oraz musztardy francuskiej. Sałatkę można zajadać samą ale będzie tez świetnym dodatkiem do obiadu lub do grilla.

składniki:

700 g ugotowanych młodych ziemniaków
400 g rzodkiewek
2 nieduże czerwone cebulki
2-3 łyżki posiekanego szczypiorku
3 łyżki majonezu
1-2 łyżki musztardy francuskiej

Ugotowane i wystudzone ziemniaki pokroić w średnią kostkę. Rzodkiewki pokroić w drobną kostkę. Czerwoną cebulę pokroić w cienkie pół plastry lub w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki przełożyć do miski. Dodać posiekany szczypiorek i wymieszać. Następnie połączyć z majonezem i musztardą. Wymieszać i odstawić na min.30 minut aby smaki się przegryzły. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz