składniki:
400 g filetów śledziowych solonych
3 duże kiszone ogórki
6 jajek
2 kawałki pora ( biała i jasnozielona część)
majonez
Pora dokładnie umyć, ja miałam dwa takiej średniej grubości kawałki o długości ok 15 cm. Pokroić w pół plasterki, lekko posolić i odstawić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać ze skorupek. Pokroić w kostkę. Filety śledziowe wcześniej wymoczyć aby pozbyć się słonego smaku. Również pokroić w kostkę. Ogórki kiszone dobrze osączyć i także pokroić w kostkę. Wszystkie składniki wymieszać i połączyć z majonezem.
kocham śledzie :)
OdpowiedzUsuńDla mnie śledź solony,to miód w gębie
OdpowiedzUsuńSledzik lubi plywac.
OdpowiedzUsuńŚledzie wymoczyć w wodzie
OdpowiedzUsuń