składniki:
ok 20-25 listków sałaty dębowej
1 awokado
6-7 dużych truskawek
10-12 kulek winogrona różowego
3-4 łyżki oleju rzepakowego
2 łyżki sosu balsamicznego
1 łyżeczka miodu
Na talerzach ułożyć liście sałaty dębowej. Awokado obrać, usunąć petkę i pokroić w kostkę. Truskawki i winogrona przekroić na pół. Pokrojone owoce ułożyć na sałacie dębowej. Sos balsamiczny, olej i miód wymieszać w słoiczku. Skropić sałatkę i podawać. Do dressingu użyłam oleju rzepakowego. Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego często używam go w mojej kuchni. Używam sporych ilości szczególnie do smażenia, wypieków oraz sosów do sałatek i surówek.
ale pysznosci
OdpowiedzUsuń