wtorek, 24 czerwca 2014

Sałatka z truskawkami i camembertem

Sałatki, sałateczki bardzo lubię a teraz sałaty mam pod dostatkiem więc mogę tworzyć. I tak powstała kolejna do której wykorzystałam truskaweczki:) W towarzystwie camemberta, chrupiących płatków migdałowych oraz słodkim dressingiem smakują rewelacyjnie.

składniki:

2-3 garście porwanej sałaty masłowej
1 serek camembert
6 truskawek
2 garście płatków migdałowych
4 łyżki soku z pomarańczy
1 łyżeczka miodu
2 łyżki oleju słonecznikowego

Składniki na dwie porcje. Na talerzach ułożyć porwaną sałatę masłową. Truskawki pokroić w ćwiartki. Camemberta pokroić na małe kawałki. Pokrojone składniki ułożyć na sałacie. Płatki migdałowe uprażyć na suchej patelni i posypać sałatkę. Olej, sok pomarańczowy i miód wymieszać w słoiczku. Gotowym sosem polać sałatkę i podawać.



Dania na zimno - czyli co jeść w upalne dni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz