składniki:
2 garście młodego szpinaku
6-7 dużych truskawek
100 g fety lub innego serka sałatkowego
2 garście pestek dyni
2 łyżki sosu balsamicznego
3-4 łyżki oleju rzepakowego lub słonecznikowego
1 łyżeczka miodu
Składniki na dwie porcje. Szpinak opłukać i osuszyć, ułożyć na talerzach. Truskawki pokroić w ćwiartki i ułożyć na szpinaku. Ser pokroić w kostkę i również ułożyć na szpinaku. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni. Sos balsamiczny wymieszać w słoiczku z olejem i miodem, skropić sałatkę. Całość posypać uprażonymi ziarnami dyni i podawać.
uwielbiam takie połączenia ;) pychotka ! ;*
OdpowiedzUsuńpycha
OdpowiedzUsuńNietypowe, ale bardzo ciekawe połączenie. Chętnie wypróbuję :)
OdpowiedzUsuń