piątek, 27 czerwca 2014

Chrupiąca surówka z koperkiem

Pyszna i lekka surówka w sam raz do obiadu czy też mięska z grilla. Ja robię z dodatkiem śmietany wtedy nie robi się taka wodnista ale można również dodać jogurtu. Najlepiej przygotować tuż przed podaniem sałata pozostanie wtedy chrupiąca.

składniki:

1 średnia główka kruchej sałaty
400 g rzodkiewek
1 mały pęczek koperku
3-4 łyżki śmietany 18 %
sól ziołowa Kamis do smaku

Sałatę porwać na małe kawałki, ja użyłam tych liści ze środka tworzących główkę są bardziej chrupiące. Rzodkiewki oczyścić i pokroić dowlonie. Ja pokroiłam mniejsze w plasterki a większe w półplasterki. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać śmietanę a do smaku doprawić solą ziołową. Jeszcze raz wymieszać i podawać. 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz