piątek, 27 czerwca 2014

Chrupiąca surówka z koperkiem

Pyszna i lekka surówka w sam raz do obiadu czy też mięska z grilla. Ja robię z dodatkiem śmietany wtedy nie robi się taka wodnista ale można również dodać jogurtu. Najlepiej przygotować tuż przed podaniem sałata pozostanie wtedy chrupiąca.

składniki:

1 średnia główka kruchej sałaty
400 g rzodkiewek
1 mały pęczek koperku
4-5 łyżek śmietany 18 % lub jogurtu naturalnego
sól ziołowa Kamis do smaku

Sałatę porwać na małe kawałki, ja używam tych liści ze środka tworzących główkę są bardziej chrupiące. Rzodkiewki oczyścić i pokroić dowolnie. Koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki wymieszać. Dodać śmietanę i do smaku doprawić solą ziołową. Jeszcze raz wymieszać i podawać. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz