czwartek, 26 czerwca 2014

Makaron z suszonymi pomidorami i bazylią

Makaron z dodatkiem suszonych pomidorów, mozzarelli i bazylii. Można powiedzieć, że to taka wersja caprese z makaronem:) Lekkie i smaczne danie, można jeść na ciepło jak i na zimno.

składniki: 

250 g makaronu Czaniecki rurki
1 opakowanie mozzarelli małe kulki
200 g pomidorków cherry
1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju
kilka listków bazylii
1 łyżka przyprawy Kamis -suszone pomidory z czosnkiem i bazylią

Makaron ugotować al'dente, osączyć i przestudzić. Małe mozzarelle przekroić na pół. Pomidorki cherry przekroić na połówki lub jeśli większe na ćwiartki. Suszone pomidory pokroić w paseczki. Listki bazylii drobno posiekać. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Całość skropić zalewą z pomidorków lub oliwą i jeszcze raz wymieszać. I podawać udekorowane listkiem bazylii.Smacznego:)




Wegetariański obiad III

2 komentarze:

  1. Pyszne danie obiadowe!! Pozdrawiamy i zapraszamy do Nas na smakołyki i rozdawajke z nagrodami!!

    OdpowiedzUsuń