piątek, 20 czerwca 2014

Kotleciki mięsno-jajeczne ze szczypiorkiem

Dziś na obiadek polecam kotleciki mięsno-jajeczne, taka odmiana zwykłego mielonego. Łatwe do przygotowania i bardzo smaczne.

składniki:

450 g mięsa mielonego z łopatki
4-5 jajek ugotowanych na twardo
1 świeże jajko
mały pęczek szczypiorku
bułka tarta
sól z pieprzem Kamis
olej do smażenia

Ugotowane jajka pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miski. Następnie dodać mięso mielone i posiekany szczypiorek, wbić jajo. Dodać sól i pieprz do smaku i ok 3-4 łyżki bułki tartej. Wszystko dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki i obtoczyć je w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie ziemniaczki z koperkiem i ogóreczki.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz