sobota, 18 października 2014

Sałatka z grillowaną cukinią i pesso

Pyszna i pożywna sałatka z dodatkiem pesso. To nowy dla mnie produkt, który dostałam do wypróbowania od firmy Wodzisław. Pesso bardzo mi zasmakowało, szybko się je przygotowuje, bez gotowania zalewając zimną lub gorącą wodą, czyli podobnie jak kuskus.

składniki:

3/4 szklanki pesso pszenno-kukurydzianego Wodzisław
300 g pomidorków koktajlowych
2 małe cukinie
1 opakowanie mozzarelli w małych kulkach
1 solidna garść posiekanej natki pietruszki
olej
sól ziołowa

Pesso przygotować według przepisu na opakowaniu, ja zalałam gorącą wodą z dodatkiem odrobiny oleju aby pesso pozostało sypkie. Cukinie razem ze skórką pokroić w plasterki. Następnie oprószyć solą ziołową i skropić olejem. Tak przygotowaną cukinie ugrillować na patelni grillowej. Pomidorki koktajlowe przekroić na pół. Do miski przełożyć pokrojone pomidorki, osączone kuleczki mozzarelli oraz gotowe pesso. Dodać ugrillowana cukinię oraz posiekaną natkę. Dokładnie wymieszać i podawać.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz