niedziela, 19 października 2014

Paprykowo-czosnkowa pierś z patelni grillowej

Pyszny obiadek na szybko. Przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a danie jest bardzo smaczne i sycące.

składniki:
1 duża podwójna pierś z kurczaka
słodka papryka
czosnek granulowany
olej
500 g jarmużu

Pojedyńcze piersi przekroić wzdłuż na dwa płaty mięsa. Ja miałam jeszcze też dwie spore tzw. polędwiczki. Kawałki mięsa dokładnie opróczyć papryką i czosnkiem oraz delikatnie skropić olejem. Rozgrzać patelnię grillową i ugrillować mięsko z obu stron. Rozgrzać drugą patelnię z olejem i wrzucić jarmuż, smażyć aż zmięknie do smaku doprawić niewielką ilością czosnku. Jarmuż powinien zmieknąć i gdzieniegdzie się przysmażyć aby był chrupiący. Ugrillowane mięsko podać z uduszonym jarmużem, do tego zestawienia jeszcze podałam kuskus.



1 komentarz: