niedziela, 5 października 2014

Jajka zapiekane w pomidorach

Były już jajka zapiekane w awokado, chlebie tostowym oraz kokilkach Tym razem zapiekłam je w pomidorkach. Wyszło pyszne i kolorowe śniadanko.

składniki:

2 średnie pomidory
2 jajka
sól,pieprz do smaku
kawałeczek cebuli

Pomidory dokładnie umyć i osuszyć. Od każdego pomidora odciąć plasterek od strony ogonka i wydrążyć miąższ. Pomidory ułożyć w naczynku żaroodpornym. Następnie do każdego pomidora wbić jedno jajko. Na wierzchu posypać drobno pokrojoną cebulą oraz oprószyć solą i pieprzem. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać ok 20 minut, w zależności jak lubimy ścięte jajka. Zapieczone w pomidorkach jajka podałam z grzankami z chleba tostowego oraz kwiatami nasturcji.


1 komentarz: