składniki:
ok 600 g ryby, u mnie gruby filet z dorsza
sól,pieprz
150 g jarmużu (bez łodygi)
120 g mozzarelli
masło
Jarmuż przesmażyć na maśle aby zmniejszył objętość i zmiękł. Filet z dorsza podzielić na mniejsze kawałki, oprószyć solą i pieprzem.Przygotować blaszkę z piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia, papier delikatnie natłuścić masłem i ułożyć kawałki ryby. Na każdym kawałku ryby ułożyć trochę przesmażonego na maśle jarmużu. Mozzarellę pokroić w plastry i ułożyć na jarmużu. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 20-25 minut aż mozzarella się rozpuści. Tak przygotowaną rybę podałam z ziemniakami z koperkiem i buraczkami.
Już od kilku dni chodzi za mną rybka a Twoja wygląda baardzo apetycznie ;)
OdpowiedzUsuńteż mam smaka na rybkę, mniam!
OdpowiedzUsuń