składniki:
1 nieduża główka sałaty lodowej
1 nieduża podwójna pierś z kurczaka
1 duży długi ogórek
1 duże awokado lub dwa mniejsze
1/2 szklanki ziaren słonecznika
200 g sera sałatkowego a`la feta
sól ziołowa
słodka papryka
olej sezamowy
sól/pieprz
Pierś kurczaka dokładnie umyć i osuszyć. Każdą pojedyńczą pierś rozkroić wzdłuż na dwa płaty. Następnie mięso oprószyć solą ziołową i słodką papryką, skropić olejem sezamowym. Rozgrzać patelnię grillową i ugrillować mięsko. Ugrillowaną pierś odstawić. Przygotować pozostałe składniki. Sałatę lodową porwać na małe kawałki. Ogórka obrać ze skórki i pokroić w półplasterki. Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w kostkę. Ser sałatkowy również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski i dokładnie wymieszać. Ugrillowane mięsko pokroić w paseczki i dodać do pozostałych składników. Sałatkę ponownie wymieszać, skropić olejem sezamowym, do smaku oprószyć odrobiną pieprzu/soli, ja dałam tylko pieprz.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz