składniki:
250 g makaronu, użyłam muszelek Czaniecki
250 g paluszków krabowych
5 jajek ugotowanych na twardo
1 duży długi ogórek
3 łyżki posiekanego szczypiorku
majonez
pieprz
Makaron ugotować al'dente, przelać zimną wodą i dobrze osączyć. Paluszki krabowe pokroić na grubsze plasterki. Ugotowane jajka pokroić w kostkę. Ogórka obrać ze skórki i również pokroić w kostkę. Wszystkie składniki przełożyć do miski, dodać szczypiorek i dokładnie wymieszać. Następnie połączyć z majonezem. Na wierzchu oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Bardzo apetycznie wyglada.
OdpowiedzUsuńno nie wiem , robiłam setki razy bardzo podobną sałatkę z drobnym makaronem , paluszkami krabowymi , kukurydzą , rzodkiewką , szczypiorkiem , majonezem i czosnkiem granulowanym jest mega pyszna :) a ogórek jakoś mi do takiej sałatki nie pasuje ...ale są gusta i guściki :) może komuś będzie smakowała :)
OdpowiedzUsuńja równiez robiłam podobną, jest tez na blogu z makaronem w kształcie ryżu,kukurydzą,szczypiorkiem i majonezem jednak ta wersja bardziej mi smakuje bo dzięku ogórkowi wydaje mi się bardzej lekka, sałatki można różnie komponowac i dodawać różne składniki pod swoje gusta smakowe
UsuńDokładnie tak! Czasami jeden składnik przesądza o tym jak sałatka smakuje. Lubię tak eksperymentować. Pozornie to co zawsze, a jednak coś nowego :)
Usuń