wtorek, 20 stycznia 2015

Zupa meksykańska z mini kiełbaskami

Dziś polecam pyszną zupkę w sam raz na mroźne dni. Pyszna i sycąca, z fasolą i kukurydzą oraz kiełbaskami. Do zupy wykorzystałam produkty Bonduelle i Degustino.

składniki:

ok 1,5 l bulionu

4 opakowania mini kiełbasek
1 duża puszka kukurydzy 
1 duża puszka czerwonej fasoli 
1 mała puszka białej fasoli 
250 ml przecieru pomidorowego
1 duża cebula
3 listki laurowe
2 łyżki majeranku
1 łyżeczka słodkiej papryki
chili pieprz cayenne do smaku
sól,pieprz do smaku
2-3 łyżki mąki pszennej do zagęszczenia
olej do smażenia

Kiełbaski pokroić na grubsze plasterki. Cebulę obrać i pokroić w pół plastry. Pokrojone kiełbaski i cebulę podsmażyć na oleju. Następnie zalać bulionem. Dodać listki laurowe i przecier pomidorowy, zagotować. Potem dodać osączone warzywa z puszki oraz słodką paprykę i majeranek. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz chili. Ponownie zagotować. Zagęścić mąką wymieszaną z odrobiną wody.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz