czwartek, 15 stycznia 2015

Kiełbaski zapiekane w chlebie tostowym

Polecałam już jajka zapiekane w chlebie tostowym a dzisiaj coś w podobie. Tym razem w koszyczkach z chleba tostowego zapiekłam pod masą jajeczną małe kiełbaski Degustino. 

składniki:

6 kromek chleba tostowego

4 małe kiełbaski z szynki Degustino (1 opakowanie-120g)
2 jajka
3-4 łyżki jogurtu lub śmietany 18%
sól,pieprz
1 garść startego żółtego sera

Do foremki na duże muffiny włożyć chleb tostowy tworząc koszyczek. Przygotować masę jajeczną. Jajka roztrzepać widelcem a następnie dodać jogurt. Doprawić do smaku sola i pieprzem. Dodać starty ser żółty i wymieszać. Kiełbaski pokroić w grubsze plasterki. Do każdego gniazdka włożyć po kilka plasterków kiełbaski. Zalać masą jajeczną. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż masa się zetnie ok 20-25 minut. Podawać z keczupem lub lekką sałatką.






Brak komentarzy:

Prześlij komentarz