Bardzo prosta sałatka składająca się z dwóch warzyw. Nawet nie spodziewałam się, że to może być takie dobre. Jednak czasem przepis ten naj najprostszy potrafi zaskoczyć smakiem.
składniki:
1 średni bakłażan
3-4 pomidory
100 g sera feta
olej rzepakowy do skropienia bakłażana
sól
olej sezamowy do skropienia sałatki
zioła włoskie
Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 1cm. Plastry oprószyć solą i odstawić na kilkanaście minut aby bakłażan puścił sok. Następnie plastry osuszyć papierowym ręcznikiem. Potem skropić olejem oraz oprószyć ziołami włoskimi i ugrillować na patelni grillowej. Pomidory pokroić w grubsze plastry. Na talerzu ułożyć plastry ugrillowanego bakłażana i pomidora. Na wierzchu posypać rozkruszonym serem feta. Całość skropić olejem sezamowym i oprószyć lekko ziołami włoskimi.
na pewno pyszna
OdpowiedzUsuń